فهرست مطالب

نشریه اکوبیولوژی تالاب
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم مهتابی اوغانی، افشین دانه کار، سهراب اشرفی، حمید فرحمند صفحات 5-14
    لاک پشت های دریایی منقار عقابی از خزندگان در معرض خطر انقراض (CR) در جهان محسوب می شوند. عوامل تهدید متعددی، بقا و زادآوری این موجودرا تحت تاثیر قرار می دهد و بنابراین برای حمایت از زیستگاه و بقای آن شناسایی و مدیریت این عوامل گریز ناپذیر است. با توجه به این که لاک پشت های دریایی یکی از مراحل حساس زندگی خود یعنی تخم گذاری را در ساحل انجام می دهند، در نتیجه شناسایی فاکتورهای موثر در انتخاب آشیانه گذاری این موجود نقش مهمی در حفاظت و مدیریت این گونه ی در خطر انقراض ایفا می کند. بررسی های صورت گرفته نشان داده است که شیب مکان لانه گزینی، دانه بندی ماسه، دمای رسوبات بستر، پوشش گیاهی کرانه و برخی دستکاری های انسانی بر انتخاب لانه لاک پشت های دریایی موثر است. در این مطالعه به بررسی پارامتر شیب در انتخاب مکان آشیانه گذاری لاک پشت های دریایی منقار عقابی در منطقه شیب دراز (زیستگاه های شیب پاوی و شیب دراز) در جنوب جزیر قشم پرداخته شده است. این بررسی در فصل آشیانه گذاری سال 1391 در طول 5/1 کیلومتر از ساحل شنی– ماسه ای منطقه به انجام رسید. برای اندازه گیری شیب لانه از شیب سنج سونتو استفاده شد و شیب 32 مکان آشیانه گذاری پس از اتمام عمل تخم ریزی لاک پشت منقار عقابی از داغاب به مکان آشیانه گذاری اندازه گیری شد. نتایج آزمون های آماری نشان داد که 34/37 درصد لاک پشت های دریایی طبقه ی شیب 2-4 درجه را برای آشیانه گذاری انتخاب می کنند.
    کلیدواژگان: لاک پشت دریایی منقار عقابی (Eretmochelys imbricata)، مکان آشیانه گذاری، جزیره ی قشم
  • پرویز کردوانی، محمدحسین قلعه ای صفحات 15-22
    سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی، مدل پنمن مونتیس (FAO-56PM) را به عنوان یک مدل استاندارد در تخمین تبخیر و تعرق گیاه مرجع ارائه کرده است. نبود برخی از متغیرهای اقلیمی از قبیل تابش خورشیدی، رطوبت نسبی و سرعت باد می تواند مانع بزرگی در تخمین تبخیر و تعرق با استفاده از مدل FAO-56PM باشد. برای غلبه بر مشکل عدم دسترسی به متغیرهای اقلیمی، از یکسری روابط و معادلات در قالب مدل پنمن مونتیس استفاده شده است. با توجه به این نکته، ارزیابی صحت این مدل برای نقاط مختلف، حائز اهمیت می باشد. در این تحقیق از معادلات فوق برای تخمین پارامترهای سرعت باد، رطوبت نسبی و تابش خورشیدی بهره گرفته شد و در نهایت اقدام به برآورد تبخیر و تعرق مرجع در حوضه رودخانه آیدوغموش شده است. به این منظور از داده های سال 1389 و 5 ایستگاه تبخیرسنجی آیدوغموش، چپینی، خواجه شاهی، موتورخانه و میانه تونل 7 استفاده گردید. مقایسه مقادیر تبخیر و تعرق حاصل از داده های تخمین زده شده با مقادیر بدست آمده از داده های واقعی مربوط به سال 1389 در این مدل نشان می دهد که تفاوت بین تبخیر و تعرق مرجع ETO در هر دو مورد بسیار جزئی می باشد. در این تحقیق مقادیر RMSE و MBE در بیش ترین و کم ترین میزان به ترتیب معادل 0/227 تا 0/971 و 0/271- تا 0/724 بدست آمده است. در این بین بیش ترین درجه صحت مربوط به معادله رطوبت نسبی بوده و در آن مقادیر RMSE، MBE و ضریب همبستگی (تبیین) R2 به ترتیب معادل 0/232، 0/810- و 0/986 به دست آمد. همچنین کم ترین دقت متعلق به مدل هایگریوز بوده و در آن مقادیر RMSE، MBE و R2 به ترتیب معادل 0/523، 0/241 و 0/958 می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان چنین عنوان کرد که با استفاده از داده های محاسباتی می توان مقادیر تبخیر و تعرق را با بیشترین دقت برآورد نمود.
    کلیدواژگان: FAO-56PM، تبخیر و تعرق، پارامترهای اقلیمی، مدل هارگریوز، پنمن مانتیس، آیدوغموش
  • مصطفی موذنی، سام حایری پور، مهدی محمدی، حسن فولادی صفحات 23-32
    در این مطالعه، به بررسی میزان غلظت فلزات سنگین در رسوبات سطحی پارک ملی دریایی نایبند (نخستین پارک ملی دریایی ایران) پرداخته شده است. نمونه برداری از رسوبات سطحی از تیر ماه 1389 تا اسفند 1389 صورت پذیرفت. برای این منظور 5 ایستگاه در اکوسیستم حرای پارک ملی نای بند انتخاب گردید. در هر ایستگاه نمونه برداری 3 بار تکرار و رسوبات پس از خشک نمودن به وسیله اسید هضم شدند. میزان فلزات کادمیوم، مس، سرب و نیکل به وسیله Perkin Elmer Varian 200 اندازه گیری شد. دامنه غلظت فلزات سنگین برای کادمیوم به طور میانگین 07/0-4/0 (2/0) ، سرب2/40-6/64 (23/52) ، نیکل 6/14-03/94 (1/40) و مس 8/2-01/8 (2/5) میلیگرم بر کیلوگرم وزن خشک رسوب به دست آمد. این غلظت در فصل گرم بیشتر از فصل سرد بود. داده های خام تولیدی با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج شاخص های آلودگی ژئوشیمیایی مولر (Igeo) و آلودگی کرباسی (Ipoll) حاکی از آن بود که به جز سرب که درجه آلودگی خیلی شدید نشان میداد سایر فلزات در رسوبات سطحی در وضعیت غیر آلوده قرار داشتند. همچنین مقایسه نتایج با استاندارد کیفیت جهانی رسوبات (SQGs) نشان می دهد که رسوبات از نظر کادمیوم و مس در وضعیت غیر آلوده و نیکل و سرب در دامنه آلودگی متوسط قرار دارند.
    کلیدواژگان: خلیج فارس، نایبند، فلزات سنگین، رسوبات سطحی، زیستگاه حرا
  • فروغ پاپهن شوشتری، سیمین دهقان مدیسه، مهدی دژمان صفحات 30-40
    جلبکهای اوگلنوئید، تقریبا همگی موجودات تکسلولی بوده و دارای گستره جهانی که اکثر آنها در آبهای شیرین یافت می شوند. تالاب هورالعظیم یا هورالهویزه یکی از مهمترین پناهگاه های حیات وحش و اکوسیستم های آبی مشترک بین کشور ایران (جنوب غرب) و کشور عراق و بخشی از تالابهای بزرگ بین النهرین است که تغییرات مختلف در دو دهه اخیر تاثیرات مهمی بر ساختار و کارکرد این مجموعه گذاشته است. در این تحقیق به شناسایی و بررسی تغییرات فصلی شاخه Euglenophyta در تالاب هورالعظیم، در طول یک سال (از فروردین تا اسفند ماه 1390) پرداخته شد. نمونه برداری به صورت ماهانه در 4 ایستگاه توسط بطری نمونه برداری از عمق 5/0 متری انجام شد. سپس نمونه ها در فرمالین 4 درصد فیکس شدند. همچنین دما و شوری نیز اندازه گیری شدند. نمونه ها در آزمایشگاه توسط میکروسکوپ اینورت بررسی شده و با استفاده از کلید های شناسایی معتبر بررسی و شناسایی شدند. همچنین فراوانی آنها نیز محاسبه گردید. در این مطالعه به طور کلی 18 گونه متعلق به 4 جنس Trachelomonas ،Phacus ،Euglena و Lepocinclis شناسایی گردید که جنس Euglena با 9 گونه دارای بیشترین تعداد گونه بود، همچنین فصل زمستان دارای بیشترین میانگین تراکم یعنی 1666 سلول در لیتر و فصل بهار دارای کمترین میانگین تراکم یعنی 333 سلول در لیتر بود. در بین گونه های شناسایی شده، گونه های Lepocinclis texta با 42 درصد فراوانی کل وEuglena sp با 9 درصد فراوانی کل نسبت به بقیه گونه ها دارای بیشترین تراکم بودند.
    کلیدواژگان: اوگلنوفیتا، شناسایی، تغییرات فصلی، تالاب هورالعظیم
  • منصور خلفه نیل ساز، مژگان خدادادی، سیمین دهقان مدیسه، غلامحسین محمدی صفحات 41-52
    جلبک های کفزی بزرگترین تولیدکنندگان اولیه در منابع آبی و منبع غذایی بزرگی برای موجودات کفزی و برخی از لارو ماهیان هستند. اهداف این مطالعه، شناسایی و تعیین فراوانی اجتماعات جلبک های اپی پلون در تالاب بین المللی شادگان در استان خوزستان است. روش کار بر اساس پروتکل آژانس حفاظت محیط زیست امریکا طراحی شد، که در مدت یکسال، از فروردین تا اسفند 1389 اجرا گردید. در این مطالعه 18 جنس اپی پلون شناسایی شده، که به ترتیب رده های باسیلاریوفیسه و سیانوفیسه به دلیل دارا بودن دامنه تحمل بالای آن ها در برابر شرایط محیطی، غالب بوده و مهم ترین جنس های باسیلاریوفیسه Navicula، Nitzschia و Synedra و از سیانوفیسه ها Oscillatoria است، که بیانگر حضور آن ها درآب هایی است که ازنظر کیفیت آب در حد متوسط می باشند. میانگین کلی فراوانی اپی پلون 9555 تعداد در مترمربع است. رده باسیلاریوفیسه و سیانوفیسه در پاییز بیشترین فراوانی را در منطقه دورق داشته اند. آنالیز واریانس یک طرفه بین فراوانی جنس های اپی پلون در مناطق مختلف فاقد تفاوت معنی داری (05/0P). آنالیز خوشه ای بین جنس ها نشان می دهد که 15 جنس حدودا بالای 75 درصد دارای تشابه و مناطق مالح و دورق حدودا 60 درصد دارای تشابه اند. مناطق مالح و دورق بدلیل شوری بالا در یک گروه و رگبه و عطیش با شوری کمتر در گروه دیگری از نظر تشابه قرار دارند.
    کلیدواژگان: اپی پلون، تالاب شادگان، جلبک کفزی، خوزستان
  • عباس عاشوری صفحات 53-62
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تنوع و تراکم پرندگان آبزی تالاب بین المللی کولاب کیاشهر و دهانه سفیدرود و مقایسه پرندگان آبزی بخش های مختلف آن (تالاب کیاشهر، 22 بهمن و دهانه سفیدرود) همچنین مقایسه وضعیت کنونی پرندگان آبزی تالاب با معیارهای تالاب های بین المللی که در سال 1354 توسط این تالاب کسب شده، از فروردین تا اسفند 1387 انجام گرفته است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد؛ 81 گونه پرنده از انواع آبزی و کنارآبزی از 16 تیره و 6 راسته در این تالاب زیست می کنند که از این تعداد 47 درصد آبزی و 53 درصد کنارآبزی هستند. متنوع ترین تیره ها به ترتیب به آبچلیکیان (Scolopacidae) ، مرغابیان (Anatidae) و کاکاییان (Lariidae) تعلق داشتند. بیشترین جمعیت پرندگان آبزی تالاب نیز متعلق به مرغابیان بود. بیشترین تعداد پرنده در زمستان و کم ترین تعداد در بهار شمارش گردید. بیشترین تنوع و جمعیت در تالاب 22 بهمن مشاهده شد. تالاب 22 بهمن با تالاب کیاشهر دارای بیشترین شباهت از نظر تنوع گونه ای (J=5. 14) و از نظر جمعیت تالاب 22 بهمن و دهانه سفیدرود دارای بیشترین شباهت بودند (3/92 =R). پلیکان خاکستری (Pelecanuscrispus) تنها پرنده در خطر انقراض جهانی بود که در این تالاب شناسایی شد. مقایسه نتایج حاصل از این تحقیق با معیارهای کنوانسیون رامسر نشان می دهد؛ تالاب کولاب کیاشهر و دهانه سفیدرود از حیث معیارهای 2 و 3 کنوانسیون رامسر تنها معیار 2a را در بررسی اخیر دارا است که دلایل متعدد سبب کاهش کیفیت این تالاب بین المللی برای زیست پرندگان آبزی نسبت به دهه 1350 شده است. از این رو پیشنهاد می شود، به عنوان یک تالاب آسیب دیده در لیست مونترو (MR) قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تالاب بین المللی، کولاب کیاشهر و دهانه سفیدرود، پرندگان آبزی، مونترو، گیلان
  • حلیمه پیری، حسین انصاری صفحات 63-74
    خشکسالی به عنوان پدیده ای آرام و خزنده با گسترش مکانی زیاد هر ساله خسارات بسیار زیادی را به بخش های مختلف اقتصادی کشور وارد می سازد. بنابراین باید پایش و پهنه بندی آن به عنوان یک اصل مهم در برنامه ریزی های کلان مورد توجه قرار گیرد. در این تحقیق به بررسی شدت خشکسالی دشت سیستان با استفاده از چهار شاخص PN ،SPI،DPI و RAI و انتخاب بهترین شاخص جهت پایش خشکسالی در منطقه و تاثیر این خشکسالی بر تالاب های هامون پرداخته شده است. نتایج نشان داد شاخص PN با ضریب همبستگی 1 نسبت به شاخص های دیگر توانسته است، بهتر خشکسالی منطقه را بیان دارد. همچنین می توان گفت که این عامل باعث خشک شدن دریاچه هامون و در نتیجه اثرات مخرب روی محیط زیست طبیعی، فیزیکی و اقتصادی اجتماعی منطقه داشته است.
    کلیدواژگان: دشت سیستان، تالاب هامون، خشکسالی، شاخص های خشکسالی
  • رضا کریم پور، حاجی قلی کمی، سید مسعود حسینی موسوی صفحات 75-86
    لاک پشت خزری استان خوزستان از لاک پشتان آبزی خانواده Geoemydidae بوده و به زیر گونه Mauremys caspica siebenrocki تعلق دارد. این گونه، در زیستگاه های آب شیرین، از جمله در رودخانه های اصلی این استان مشاهده می شود. در طول این تحقیق که از بهار 1389 تا پایان پاییز 1389 به صورت فصلی ادامه یافت، به منظور مطالعه مورفومتریک لاک پشت خزری در استان خوزستان، در مجموع تعداد 134 نمونه لاک پشت خزری از رودخانه های دز، کارون و کرخه به ترتیب با تعداد 44، 54 و 36 نمونه جمع آوری شد. به طور کلی، 107 نمونه از مجموع نمونه ها، ماده و 27 نمونه از آن ها، نر تشخیص داده شدند و نسبت جنسی نر به ماده در مجموع سه زیستگاه، 1 به 4 تعیین گردید. همچنین تعداد نمونه صید شده به تفکیک فصل، در فصول تابستان، پاییز و بهار به ترتیب تعداد 63، 46 و 25 نمونه ثبت گردید. بنا بر نتایج آزمون کولموگراف اسمیرنف، از میان 12 صفت مورفومتریک مورد بررسی در لاک پشت خزری، در سه زیستگاه دز، کارون و کرخه، تنها دو صفت CCL (طول خمیده لاک پشتی) و CCW (طول خمیده لاک شکمی) ، از توزیع غیرنرمال (05/0>P) و سایر صفت های مورد بررسی از توزیع نرمال برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: صفات مورفومتریک، لاک پشت خزری، Mauremys caspica siebenrocki، دز، کارون، کرخه، استان خوزستان
|
  • Maryam Mahtabi Oghani, Afshin Danehkar, Sohrab Ashrafi, Hamid Farahmand Pages 5-14
    Sea turtles are considered of the critically endangered (CR) reptiles in the world. Several threaten factors affect the survival and regeneration of these species. Therefore, to support their survival, identification and management of factors which affect reptiles nesting are inevitable. Sea turtles spend one of the critical stages of their life, hatchery period, at the beaches, so identification of nesting sites and the factors influenced their hatching plays an important role for conserving these endangered species. Previous studies showed that slope, grain size, sediment temperature, shore vegetation and some of human manipulation is effective in nest location of these sea turtles. In this study slope, in the nest locations of Eretmochelys imbricata in Shib-deraz area (Shib-deraz habitat and shib- pavi) of the south Qeshm Island was investigated. This study was done in nesting season in 1391 along the 1/5 km from the sandy beach area. Suntu inclinometer was employed to measure the nest slopes, 32 nest locations from high water mark to the nests. Results showed that 37.34 % of sea turtles choose the slope class of 2-4 degree for the nest investment in this area.
    Keywords: Eretmochelys imbricata, Qeshm Island, Nest
  • Parviz Kardavani, Mohammad Hossein Qalehe Pages 15-22
    Food and Agriculture Organization(FAO), has offered the Penman model (FAO-56PM) as a standard model to estimate reference evapotranspiration of crops. The lack of some climatological variables such as solar radiation, relative humidity and wind speed can be a major obstacle in estimating evapotranspiration by FAO-56PM. To overcome this problem, a series of relations and equations is used in the form of the Penman model. By considering these facts, assessmentthe accuracy and validity of this model in different regions, is important. In this studythe equations for estimating the parameters of wind speed , relative humidity and solar radiation were used, and finally the potential evapotranspiration was estimated in the Aydoghmush basin. For this purpose, data of 5 climatological stations in Aydoghmush river basinwas used. Comparing estimated and obtained evapotranspiration values, determined that there is a small difference between ETO values in both cases. In this study, the highest and lowest values of RMSE and MBE have been estimated from 0.227 to 0.971 and -0.271 to 0.724 respectively. According to the results it can be said that by using the computational data evapotranspiration values can be estimated with the greatest accuracy.
    Keywords: FAO-56PM model, Reference evapotranspiration, Climatological parameters, Aydoghmush river basin
  • Mostafa Moazeni, Sam Hayeripour, Mahdi Mohamadi, Hasan Foladi Pages 23-32
    In this study, the concentrations of some heavy metals in surface sediments of Naibandmarine national Park (the first marine national park of Iran) have been evaluated.Surface sediment sampling was done from July 2010 to March2011. Sediment sampleswere collected from the tidal zone of Mangrove ecosystem in 5 different stations. At each station, sampling was repeated three times, and the sediments were digested by acid after drying. Concentration of Cd, Ni, Pb and Cu was measured by atomic absorption spectrophotometer, Varian 200 Perkin Elmer. Results showed that Cd, Ni, Pb and Cu concentration in the sediments were 0.2(0.4-0.07), 40.1(94.03-14.6), 52.23 (64.6-40.2) and 5.2 (8.01-2.8) mg/kg respectively. All metals concentrations ofdry season werehigher than the metals concentration of the rainy season. Data were analyzed using SPSS16 software. Muller geochemical indicators (Igeo) and (Ipoll)indices were used as pollution index to classifying of sediments quality. Based on these indicess, sediments were moderately polluted by Pband unpollutedfor the other metals. Alsocompare of the metals concentrations to Sediment Quality Guidelines (SQG) showedno metal pollution for Cd and Cu and moderate level of pollutionfor Ni and Pb.
    Keywords: Persian Gulf, Naiband, Heavy Metals, Surface Sediments, Mangrove Ecosystem
  • Forough Papahn, Simin Dehghan, Mehdi Dezhman Pages 30-40
    Euglenoids Algae are monocellularworldwideorganismsthat are usually found in freshwater habitats. Hoor-al-Azim or Hoor-al-Hawizeh is one of the most important wildlife and aquatic ecosystem that is shared between Iran (south west) and Iraq. It is part of Mesoptamian wetland that the various changes have during the last two decades had significant effects on the both structure and function of this wetland. In this study, identification and seasonal changes of Euglenophyta in Hoor-al-Azim wetland from April 2012to March 2012 was investigated. The sample were taken monthly from four stations. Then samplesfixed by Formalin 4%. Samples were identified by invert microscope. The frequency was also calculated. In this study a total of 18species belonging to four genera, Euglena, Phacus, Trachelomonas and Lepocincliswasidentified.The genus Euglena with 9 species had the highest number of species, as well as The winter season has the highest average density (1666cells per liter) and spring with the lowest average density (333cells per liter), respectively. Among all identified species, Lepocinclistexta with a total frequency of 42% and Euglena sp with a total frequency of 9% had the highest density than other species.
    Keywords: Euglenophyta, Seasonal changes, Identification, Hoor-al-Azim wetland
  • Mansour Khalfehnilsaz, Mojgan Khodadadi, Simin Dehghan Madiseh, Gholamhossain Mohammadi Pages 41-52
    Benthic algae are the most productive organisms in aquatic ecosystemms and they’re the main source of food for benthic organisms and some fish’s larvae. The aim of this study was the Identification and study of abundance of Epipleonalgaecolonies in Shadegan international wetland. Samples collected in the one year period, from April 2010 to March 2011 according to the U.S. EPA method. 18 genius of Epipleon were identified in this study. The most frequent taxa respectively were Bacillariophyceae and Cyanophyceae, because of their high tolerance to the environmental conditions. The most important genius of Bacillariophyceae were Navicula,Nitzchia and Synedra and dominant genius of Cyanophyceae was Oscillatoria that indicating their presence in the waters with medium quality. The total mean number of Epipleon was 9555/m2 in the study area. The highest frequency of Bacillariophyceae and Cyanophycea was observed in autumnandDoragh region. According to One wayANOVAanalytical method, there is no significant difference between the frequency of Epipleon genius in the different regions (P> 0.05) however a significant difference was shown in the months (P
    Keywords: Epipleon Algea, Shadegan Wetland, Benthic Algae
  • Abbas Ashoori Pages 53-62
    This study wasdone from April 2005 to March 2006 for the purpose of investigation of diversity and density ofwater birds in international wetland of Koolab of Kiashahr and Sefidrud estuary and also for comparing the current status of wetlands with international criteria in 1354. A total of 81 species of waterbirds from 16 families and 6 orders were recorded in three parts of this wetland(Kiashahr wetland, 22 Bahman Wetland and Sefidrud estuary).They consisted of 47 percent waterfowls and 53 percent waders. Diverse families, belonged to Scolopacidae (19 species), Anatidae (14 species) and Lariidae (14 species), respectively. Also, Anatidae species comprised the largest population of this wetland. Most birds were counted in winter and lowest in spring. The highest diversity observed in 22 Bahman wetland. The species diversity in 22 Bahman wetland was similar withKiashahr wetland (J=5.14) and in terms of population 22 Bahman wetland and Sefidrood estuary showed highest similarity (R = 92.3). Grey Pelicans (Pelecanuscrispus), was the only endangered world's birds witch recorded in the wetlands.Comparingthe results of this study with Ramsar convention criteria indicates that the Koolab wetland of Kiashahr and Sefidrud estuary for the terms of criteria 2 and 3 of Ramsar convention, only had the criterion 2a. Compared to the 1970s, the quality of this international wetland has been declined for waterfowl bird’s life. Hence it is proposed as a damaged wetland in Montero list (MR).
    Keywords: Kiashahr Koolab, Sefidrud estuary, Waterbirds, International wetland, Montreux Record, Gilan
  • Halimeh Piri, Hossein Ansari Pages 63-74
    Drought as an important natural phenomenon with a large spatial extension causes considerable damages to different economical parts of our country every year. Therefore, drought monitoring and zoning temporally and spatially should be considered as an essential principle in planning for the country. In this study the Sistan Plain drought severity has been examined using PN, SPI, DPI and RAI indices in order to choose the best index for monitoring the drought in the study area and to investigat the impact of the drought on Hamoun wetlands. The results showed PN index with correlation coefficient of 1 is the better index to expression of drought conditions relative to other indices. Also according to the results, the drought was the main reason of dried up the Hamoun Lake and has been caused many harmful impacts on the natural, physical and socio-economic environments of Sistan plain.
    Keywords: Sistan plain, Hamoun wetland, Drought, Drought indices
  • Reza Karimpour, Hagi Gholi Kami, Seyed Masoud Hosseini Moosavi Pages 75-86
    Caspian Pond Turtle of Khouzestan Province belongs to Geoemydidae family of pond turtles and Mauremys caspica siebenrocki subspecies. This species have seen in fresh water habitats such as main rivers in this province. In this study which was continued from winter 2010 to fall 2010, for morphometric study of Caspian pond turtle in Khouzestan province, 44, 54 and 36 samples of Caspian pond turtle collected from Dez, Karoun and Karkhe rivers respectively. Generally, 107 samples from all of the samples were female and 27 samples of them were male. The ratio of male samples to female samples in these rivers was 1 to 4. Also the samples which were captured in Summer, Fall and Spring were 63, 46 and 25 respectively. According to the results of Kolmogorov Smirnov Test, among 12 morphometric characteristics of Caspian turtle only two characteristics, CCL and CCW showed unormal distribution (P-value
    Keywords: Morphometric Characteristics, Caspian Pond Turtle, Mauremys caspica siebenrocki, Dez, Karoun, Karkhe, Khouzestan Province